Trädfällning i Stockholm

Vi erbjuder professionell trädfällning i Stockholm

Oavsett årstid eller plats kan vi på Arboristerna hjälpa dig med trädfällning i Stockholm med omnejd. Vi är baserade i Stockholm och har mångårig erfarenhet av alla möjliga projekt inom trädbeskärning. Vare sig du behöver hjälp med stubbfräsning, sektionsfällning eller någon annan trädfällning kan vi hjälpa dig. Kontakta oss gärna och beskriv ditt behov, så hjälper vi dig.

 

Information om priser hittar du här.

 

Få offert på trädfällning

Vi utför trädfällning runt om hela Stockholm

NorrortVästerortÖsterortSöderort

Kompetenta trädfällare i Stockholm

Alla våra trädfällare är certifierade, försäkrade och har genomgått alla relevanta utbildningar. Allt för att både du och vi ska vara säkra på att allt görs på rätt sätt. Innan varje arbete utför vi en gedigen säkerhetsgenomgång och undersökning av området vi arbetar på. Vi gör en grundlig bedömning av trädets kondition och syftet med beskärningen.

Sektionsfällning i Stockholm

Våra arborister är välutrustade med klätterutrustning och annat som krävs för att säkert och effektivt fälla träd. Det tillåter oss att utföra så kallad sektionsfällning, vilket innebär att träd kan tas ner bitvis. I svåråtkomliga och trånga miljöer, vilket ofta är fallet i Stockholm är det ett ypperligt sätt att plocka ner träd. Våra kompetenta medarbetare har stor rutin av detta ganska komplexa arbetssätt. När det finns plats kan kranar och skylifts användas, annars klättrar arboristen med klättersporrar på trädet vid trädfällningen. Förutsatt att trädet är i god kondition nog för att klättra på.

Våra arbetsmetoder vid fällning

Traditionell trädfällning

Ifall det finns tillräckligt med utrymme och markförhållanden är gynnsamma använder vi oss av metoden traditionell trädfällning. Det innebär att trädfällaren låter trädet falla naturligt, vilket i regel främst används vid skogsarbete, i skogspartier och vid etablering av byggtomter.

Arboristen använder sig utav en så kallad fällriktare, för att säkerställa att trädet faller rätt. Skulle det finnas plats för det kan även träd fällas i sektioner från en lastbilskran.

Vad är en arborist och varför behöver jag en?

En arborist är ett yrke och en titel som berättigar. Nästan alla kan såga ner ett träd, men att göra det säkert, effektivt och samtidigt värna om naturen kräver färdigheter. En arborist är utbildad och expert på vårda och fälla träd. Genom att anlita en arborist i Stockholm kan du vara säker på bästa möjliga hjälp med trädfällning.

Trädfällning i Stockholm och andra tätbebyggda områden är ingen barnlek och kräver rätt utrustning och kunskap. Med en trädfällare från Arboristerna kan du vara på det klara med att allt görs rätt utan missöden.

Vi utbildar kontinuerligt våra arborister inom maskinkunskap och trädfällning. Allt för att på bästa sätt kunna säkra omgivningen och erbjuda friktionsfri service. Säkerhetsaspekten är också väldigt viktig för oss. Både för att skydda våra anställda, men också för att hindra skador på egendom eller individer i närheten när vi jobbar.

Oavsett ditt behov gällande trädvård, så behöver du en skicklig arborist.

Befinner du dig i Stockholm och behöver hjälp med trädfällning? Hör av dig till Arboristerna.

Stockholmarnas givna val för trädfällning

Vi är verksamma i hela Stockholmsområdet och har nöjda kunder i hela regionen. Vänd dig med förtroende till oss.

Vill du göra ved av ditt träd?

Mot en extra kostnad kan vi göra ved utav det fällda trädet åt dig om det är av intresse. Vår arborist sågar upp stammen i mindre kubbar och kan även klyva dem till ved om du så önskar mot en extra kostnad.

Vi ser det som en viktig del av trädfällning att ta vara på virke och kvarblivna rester efter utfört arbete.

Ge gärna feedback

Trots att vi har mångårig erfarenhet av trädfällning i Stockholm och andra platser vill vi alltid bli bättre. Vi är aldrig bättre än vår senaste fällning och tar därför tacksamt mot feedback på vårt arbete. Vi har genom åren arbetat med väldigt många kunder och lämnar gärna ut referenser om det är av intresse när du överväger vem som ska utföra trädfällning hos dig.

Sektionsfällning och Trädfällning i Stockholm, Danderyd