Trädfällning i Stockholm, Danderyd & Djursholm

Trädfällning i Stockholm & Danderyd

De allra flesta träd kan beskäras av en kunnig arborist året runt. Innan vi utför ett jobb gör vi alltid en bedömning på plats för att se trädets kondition och syftet med beskärningen. Du kan alltid vara säker på att allt går rätt till när du anlitar en arborist från Arboristerna. Vi kan trädfällning i Stockholm med omnejd och vi finns här för dig när du behöver hjälp – i alla lägen. Oavsett typ av arbete – sektionsfällning, stubbfräsning eller annan trädfällning – vi löser det! Kontakta oss om du vill veta mer om våra tjänster.

Stockholms bästa sektionsfällning av träd

Vi vill erbjuda dig som kund bästa möjliga hjälp, oavsett område i vår repertoar. Trädfällning i Stockholm kan vara en potentiell farlig operation, då det ofta innefattar höga höjder. Det finns också ofta fastigheter, känsliga miljöer eller värdefulla objekt i trädets närhet. Vi tillämpar sektionsfällning i det här fallet, vilket innebär att vi plockar ner trädet bitvis. Det här gör vi genom att först klättra upp på trädet iförda klätterutrustning och klättersporrar, för att sedan kapa trädet i bitar. Sporrarna skadar trädet och därför använder vi endast dem vid fällningsarbeten.
Alla våra arborister är certifierade, försäkrade och har genomgått alla relevanta utbildningar. Vi har erfarenhet och utrustning för att säkert utföra avancerade sektionsfällningar. Sektionsfällning i Stockholm kräver stor kunskap, då uppdrag ofta utförs i känsliga parker, stadsdelar och trädgårdsmiljöer. Tack vare våra arbetsmetoder kan vi även sektionsfälla träd där kranar och skylifts inte kommer åt. Våra trädfällare är välkända i regionen och hjälper dig i hela Stockholmsområdet, Danderyd som Djursholm.
Priser är alltid svåra att uppskatta på förhand, mer information om vår priser för sektionsfällning hittar du på den här sidan.

Sektionsfällning kan omfatta

• Stamklättring
• Repklättring
• Riggning
• Linbana

Traditionell trädfällning i Stockholm & Danderyd med omnejd

Vi använder oss av metoden traditionell trädfällning om utrymme och markförhållanden tillåter detta. Det här handlar om att vi låter trädet falla naturligt, vilket främst brukar användas vid skogsarbete, i skogspartier eller vid etablering av byggtomter. För att säkerställa att trädet faller rätt använder vi oss av en särskild domkraft som kallas fällriktare. Innan varje trädfällning utför vi en noggrann riskanalys med hjälp av en checklista, vilket ligger till grund för vilken metod som ska användas.

Vi har även möjlighet att plocka ner träd i sektioner med lastbilskran – förutsatt att lastbilen får plats förstås.

 Trädfällning med Mobilkran/Skylift

Den vanligaste anledningen till att använda skylift vid trädfällning är att trädet bedöms vara i så pass dålig kondition att säker klättring inte är möjlig. Ska flera träd tas ner, till exempel vid avlastningsbeskärning vid vägkanten kan fällning från skylift i många fall vara billigare. Ifall trädet står mycket känsligt till kan vi använda mobilkran, vilket gör att trädet kan monteras ner i stora sektioner, vilket sparar tid. Vid trädfällning i Stockholm med omnejd är detta ganska vanligt förekommande, då det kan vara svårt att komma åt.

Gör brasved av ditt träd – vi hjälper dig

Kanske har du egen braskamin? Vi kan såga upp stammen i 25 – 40 centimeterskubbar att göra ved utav. Många av våra kunder tycker det är roligt att klyva veden själva, mot en extra kostnad kan vi även göra det åt dig om du önskar. Du bestämmer själv!

Tillvägagångssätt från idé till genomförande

Vår arbetsmodell går ut på att alltid träffa dig som kund och diskutera ditt behov i lugn och ro innan arbetet utförs. Tillsammans går vi igenom vad som göras, hur vi går till väga och vad kommer att kosta. Du väljer mellan att låta oss göra allt från trädfällning, uppsågning av kubb och vedklyvning till bortforsling av trädavfall och stubbfräsning. Vi kan också bara ta ner trädet och lämna kvar stambitar och grenar på plats. Vi ger oftast en kostnadsfri offert redan vid första mötet, annars skickar vi den via e-post eller brev. När arbetet utförs gör vi alltid en noggrann riskanalys inför varje fällningsmoment. Vi vill säkerställa att vare sig person eller egendom inte skadas vid arbetet.

För bästa trädfällning – anlita en arborist

Arborist är ett yrke och en roll som berättigar. Trädfällning är ingenting att ta med lätthet på, expertis krävs. Nästan alla kan såga ner ett träd, men att göra det säkert, effektivt och samtidigt värna om naturen kräver färdigheter. Anlitar du en arborist i Stockholm kan du vara säker på att hela processen görs på rätt sätt. Trädfällning i Stockholm och andra tätbebyggda områden kräver ytterligare expertis och det är något vi på Arboristerna besitter. Du kan vara säker på att allt går rätt till och enligt konstens allra regler. Vi har gedigen erfarenhet och är alltid redo för nya projekt. Hör av dig, så pratar vi mer.

Att utföra trädfällning i Stockholm innebär höga krav på säkerhet – både för personal och omgivning. Därför utbildar vi ständigt med att säkerställa att våra arborister innehar relevant utbildning och maskinkunskap, för att på bästa sätt kunna säkra omgivningen. Vi värnar också givetvis om kundens säkerhet, och gör därför alltid en grundlig kontroll över hur en trädfällning ska ske för att undvika att skada fastigheter eller personer i närområdet.

Det här gör vi alltid och enligt oss är planeringen kring en trädfällning i Stockholm av högsta vikt. Vi tar aldrig några risker och det ska du som kund kunna känna dig trygg i. Det spelar ingen roll hur omfattande uppdraget är, vi tummar aldrig på säkerheten. Arboristerna är det givna alternativet för trädfällning i Stockholm.

Trots att vi har mångårig erfarenhet av trädfällning i Stockholm och andra platser vill vi alltid bli bättre. Vi är aldrig bättre än vår senaste fällning och tar därför tacksamt mot feedback på vårt arbete. Vi har genom åren arbetat med väldigt många kunder och lämnar gärna ut referenser om det är av intresse när du överväger vem som ska utföra trädfällning hos dig.

Sektionsfällning och Trädfällning i Stockholm, Danderyd