Stubbfräsning

Stubbfräsning Stockholm

Vi utför professionell stubbfräsning i hela Stockholmsområdet till bra priser. Oavsett om du bor i Enskede, Haninge eller Danderyd så dig hjälper vi dig med stubbfräsning. Vi har lång erfarenhet utav att ta bort stubbar på ett säkert sätt och med ett snyggt resultat. Anlita ett proffs när du vill ha stubbfräsning i Stockholm!

 

Priser för stubbfräsning

Våra priser för stubbfräsning bestäms utefter geografiskt läge, antal stubbar, stubbdiameter och fräsdjup. Efter stubbfräsningen återstår endast en hög med flis och en grop. Vi erbjuder en rad tjänster inom fräsning och våra priser för dessa finner du nedan. Behöver du hjälp med stubbfräsning i Stockholm? Vi har lång erfarenhet inom området och med oss är både du och dina träd i trygga händer.

Framkörning & Etableringskostnader

  • 650 kr
  • 750 kr  – 3 mil från Danderyd
  • 850 kr  – 5 mil från Danderyd

Mät stubbens diameter i marknivå, inklusive rotben och ta fram ett medelvärde för att få prisuppgift.

 

Stubbfräsning – priser i diameter

  • Normalt fräsdjup 10 – 30 cm – 135 kr per dm i diametern
  • Fräsdjup 30 – 50 cm – 250 kr per dm i diametern
  • Fräsdjup 50 – 100 cm – kontakta oss för offert

Tilläggstjänster

  • Uppsamling av flisavfall – 600 kr per lass 3 kubik
  • Bortforsling – 500 kr
  • Tippavgift – 300 kr per lass 3 kubik

Samtliga priser är inklusive moms.

 

Få offert på stubbfräsning
Stubbfräsning Stockholm Stubbfräsningsmaskin

Vi tar hand om flisavfallet från stubbfräsning

Vill du ha hjälp med att ta hand om flisavfallet efter stubbfräsningen? Meddela oss då i förväg innan arbetet börjar. Annars kan vi dessvärre inte hjälpa er med ändamålet.

Flis som jordförbättring

Under stubbfräsning bildas en mängd flis som är uppblandat med jord och småsten. Denna flis kan med fördel läggas på rabatter, runt buskar och under träd som jordförbättrare.

Luckra gärna upp rabatten och blanda fliset med befintlig jord. Tillsätt barkmull och/eller lite gödsel för att förbättra strukturen. Sprid ut fliset till ett ca 5 cm tjockt lager. Tänk på att inte skada rötter och att inte lägga jord och flis direkt mot stammen på träd eftersom det påverkar fukt- och syrehalten negativt.

 

Vilket flis innehåller vad?

Tall – flisavfall innehåller terpentin.
Lövträd – flisavfall kan användas till näring för trädgårdsrabatter eller jordförbättring.

 

Stubbfickning

Försök och erfarenhet visar att ringbarkning ej fungerar på rotskottsbildande träd så som på asp, poppel m.fl. På rotskottsbildande träd fortsätter rotsystemet att slå nya skott, även då man har fräst bort själva stubben. Stubbfräsning fungerar utmärkt på stubbskottsbildande träd ex. björk och ek. Stubbfickning slår ut hela rotsystemet på det behandlade trädet/stubben. Det är bara rotsystemet som påverkas så varken djur, natur eller människor kommer i kontakt med substansen.

 

Ekonomiska fördelar med Stubbfickning

Stubbfickning förhindrar bildandet av nya skott så du slipper gå med röjsågen år efter år.

Stubbfräst stubbe
Fräst stubbe - Rätt eller fel